President Rugova ishtë shembull për Kosovarët shembull për të gjithë Shqiptarët

10277221_821498247880145_5315868209987069460_n

President Rugova ishtë shembull për Kosovarët shembull për të gjithë Shqiptarët

Nga:Lekë Mrijaj.

Të shkruash për Presidentin e Kosovës Dr. Ibrahim Rugosa nuk është aq e lehtë, sepse ai ka dimensione të atilla gjithëpershirëse qoftë,kombëtare,akademike,letrare pra edhe penda e nje krijuesi apo studjuesi është tepër e vogël të që në menyrë te pergjithshme të permbledhë të kaluarën e hidhur të parardhësve te tij dhe kauzes perderisa jetonte,vepronte vetë ai si burrshtetas i shkelqyer i shekullit të Shqiptarve.
Asnjëherë në jetë në mënyrë personale nuk e kam takuar presidentin Rugova perveç se e kam njohur,percjellur … me vëmendje permes shkrimëve te tija pra edhe në mediat e shkruara të kohës se komunizmit,okupimit,luftës,çlirimit vertetë është verejtë se ne shpirtin e tij se dominonte një frymë uniteti gjithëperfshires mbarëkombëtar … pra krijonte ura miqesie,vëllazerore kudo, shkonte,vepronte ne atdhe,mergatë dhe në botën demokratike.
Presidenti i Kosovës Dr.Ibrahim Rugova njihet personalitet i spikatur i kauzës kombëtare njiherit ishte dhe mbeti shëmbulli i shkelqyer i kohës se okupimit,çlirimit nga hegjemonizmi … serbosllav karpatian dhe servileve te tyre qe dominonte në Kosovën Shqiptare.
Dr.Rugova vertetë ishte i mobilizuar në pikpamje të pergjithshme kombëtare për Liri,Pavarsi,Demokraci … kjo pra ishte ideja,platforma apo kauza e tij shëndoshë politike që vertetë bazohej në rrjedhën e natyrshme të proceseve qe kalonte Kosova pra gjithëherë thoshte të lidhim një aleancë me miqët tanë nderkombëtar SHBA… që të fitojmë lirinë nepërkembur nga pushtuesit mesjetar, të shpallim pavarësinë e shtetit te Kosovës në kordinim per miqet tanë perendimor , të ndërtojmë demokracinë euroatlantike në Kosovën tonë të dashur me kufij të hapur me vendet fqinjë,rajonal,ballkanikë,europian ne sfera të ndryshme gjithëperfshirëse.
Kjo ëndërr e tij për popullin tonë është bërë realitet neve pasardhësve të tij na mbetet ti sherbejmë me perkushtim filozofisë së tij urtake,uniteti,bashkimi … për forcimit e shtetit ,demokracisë në Republikën Rugoviane të Kosovës të hapërojmë s’bashku me nje qellim, ide me vëmendje te posaçme me mekanizmat nderkombëtar BE,NATO,SHBA … ndihma e të cilëve për vetë popullin tonë është e pazevendësueshme për proceset që po kalon Republika e Kosovës mu ashtu siq na ka porositur Dr.Rugova.
Pothujase para ca ditësh është shpallur 08.Qershori.2014,data e zgjedhjeve te pergjithshme në nivelin qëndror,parlamanetar jemi deshmitar të asaj se çfare po ndodh me institucionet tona qysh nga vdekja e presidentin historik te shekullit te Shqiptarve Dr.Rugoves pra janë krjurar ura armiqesie duke i vënë njeri tjetrit nderskambëza të pahijshme për apetite te ndonje individi personal te ndonje klani karrierist …
Shpresojmë se Qershori të jetë muaji i fitorës se frymës Rugoviane nese triumfon ky vizion … atherë ne si popull shtet do jemi shumë afer me miqet tanë nderkombëtar euroatlantik të cilët ishin perkrah nesh në kohëra të vështira.Gëzuar !!!