Category: Kulturë

kultura shqiptare

04
Jun
2023
Posted in Kulturë Risi nga portali

Origjina dhe trualli historik i Ilirëve

Problemi i prejardhjes dhe i rrugës së formimit të trungut etnik ilir me veçoritë e tij gjuhësore…

04
Jun
2023
Posted in Kulturë Risi nga portali

Epoka e bronzit në Shqipëri përfshin mijëvjeçarin e tretë dhe gjithë mijëvjeçarin e dytë p.e.s.,

Epoka e bronzit në Shqipëri përfshin mijëvjeçarin e tretë dhe gjithë mijëvjeçarin e dytë p.e.s., e deri…

04
Jun
2023
Posted in Info Portal Kulturë Personalitete Shqiptare Risi nga portali

Janë zbuluar e gërmuar një numër i madh vendbanimesh neolitike

Janë zbuluar e gërmuar një numër i madh vendbanimesh neolitike me shtrirje gati në tërë territorin e…

26
Mar
2023
Posted in Kulturë Kuriozitete Lifestyle

Një burrë ndaloi në një dyqan lulesh për të porositur disa lule që t’ia dërgonte me postë nënës së tij e cila jetonte 200 milje larg.

Një burrë ndaloi në një dyqan lulesh për të porositur disa lule që t’ia dërgonte me postë…

26
Mar
2023
Posted in Fun Kulturë Kuriozitete Lifestyle Risi nga portali

Rrëfehet se një shqiponjë jetonte në një mal të lartë ndërsa kishte vënë folenë e vet sipër një lisi të madh.

Rrëfehet se një shqiponjë jetonte në një mal të lartë ndërsa kishte vënë folenë e vet sipër…

21
Mar
2023
Posted in Info Portal Kulturë Risi nga portali

Valencia ka edhe një histori shqiptare pak të njohur!

Nga Saimir Z. Kadiu Pasi u detyrua të emigronte për herë të dytë në jetën e saj,…

23
May
2016
Posted in Kulturë Risi nga portali

Dokumentarët e prof.Nusret Pllanës dhe regjisorit Luan Kryeziu promovohen edhe në Toronto – nga Shoqata e Bashkësisë Shqiptaro Kanadeze.

Kanadë -Toronto 8 MAJ 2016 Shkruan: Ramazan Këllezi Dokumentarët e prof.Nusret Pllanës dhe regjisorit Luan Kryeziu promovohen…

23
May
2016
Posted in Kulturë Risi nga portali

Tri festivale brenda vitit nga Unioni i shoqatave shqiptare në Suedi

Publikuar: 23.05.2016 Unioni së bashku me shoqatat anëtare janë angazhuar dhe kanë dhënë kontribut të çmueshëm në…

18
Apr
2016
Posted in Kulturë Risi nga portali

Në qytetin Boros të Suedisë, është mbajtur Festivali i Dytë për Fëmijë

Suedi, 17 prill 2016 Në qytetin  Boros të Suedisë, është mbajtur Festivali i Dytë për Fëmijë, në…