REAGIM

Une Komandant Panter-Hamdi Ndrecaj reagoj ashper per projekt-propozimin e ndryshimeve kushtetuese te shtetit MONSTRA TE IRJM ku shihet parasysh fakti qe marreveshja kornize e vitit 2001 per ti dhene fund luftes mes ushtris clirimtare kombetare dhe forcave sllavo-maqedone parashihte edhe ndryshimet kushtetuese te shtetit monstruoz njeherit dhe preambulen kushtetuese te keti shteti aritificial per ti kthyer shqipetaret si faktor vendim-marres te barabart ne kete shtet dhe tu njihet e drejta e kombit e jo te quhen pakice sikur sot gje qe nuk ka ndodh.Marreveshja e Ohrit kornize parashihte edhe ndryshimin kushtetues per simbolet kombetare arsimin ne gjuhen amtare ,barabaresin ne shkenc,poltik, arsim e gjetiu dhe pike kyce e kushtetutes se shtetit MONSTRA ishte ndryshimi i paragrafit ku ceket ne kushtetuten e IJRM ku ne menyr decidive thuhet qe ne rast se rrezikon shberja e shtetit te maqedonis nga faktoret ekonomik,politik apo ushtarak shteti maqedon ne menyr plebishqitare ti bashkangjitet REP.se Serbis ,ku kihet parasysh qe 38.9% te popullates te shtetit monstra e perbejn shqipetaret te cilet nder shekuj jane vendas ne trojet e tyre etnike te okupuara nga sllavet .