Kunder-Pergjigje Nikolla Gruevskit .

603790_4730892595612_306967144_n

Kunder-Pergjigje Nikolla Gruevskit .
Kush ishte aresyeja qe e shtyri Nikolla Gruevskin te me quaj mua provokator; i vogel; luftenxites… etj etj gjat fjalimit te tij me rastin e pervjetorit te kryengritjes se Lindenit ?!??!!?
A e din ai njeri qe historia e tij dhe e popullit te tij eshte histori e rrejshme dhe e vjedhur nga historia SHQIPTARE ???
Valle e ka harruar “zoteria” e tij qe fjala ILIRIDE rrjedh nga gjuha e kulluar Shqipe ???
Ajo (ku ai foli) ishte kryengritje Shqiptare jo Maqedonase sepse “komb” maqedonas as qe ka ekzistuar ndonjihere ……
Une i pergjigjem Zotit Gjergjojevski qe :-Vertet mund te jem provokator i vogel por jo dhe aq i Vogel sa mendon “zoteria” e tij ….Ne te Vegjlit jemi te sprovuar ne vitin 2001.
“Zoteriu” duhet te pergjigjet para popullit te vet maqedonas se si erdhi ai ne pushtet me ndihmen e Shqiptareve; dhe viti 2001 ishte viti ku prap Shqiptaret dhe Uçk e shpetuan shtetin ne IRJM pa u shperbere ne teresi sepse ne e pranuam marreveshjen Korniz te Ohrit me nderhyrjen e nderkombetareve dhe vullneti i mire qe te mos kishte gjak-derdhje te metejshme nga te dyja palet .
Ajo Marreveshje i Avanconte Te DREJTAT E SHQIPTAREVE NE TROJET E TYRE ETNIKE……Qe fatkeqesisht ajo çka u be ne ate marreveshje nuk u rrealizua KURRE ne praktike.
Si arriti “zoteria” e tij te bleje Partine Shqiptare te dale nga lufta BDI dhe sesi e ekzekutoj pesindentin Trajkovski kur po kthehej nga Sarajeva ?!!??!
Presidenti Trajkovski ishte garantuesi i vetem i marreveshjes Korniz te OhritPrandaj u eleminua nga vet “zoteria” juaj Gruevski !
Pse ke pas frike dhe ende ke ti Z.Gruevski nga ish pjestaret e UCK-se?
Sa para i kushtuan buxhetit te varfer te IRJM vrasjet e ish Komandanteve te UCK-se ?
Sa i kushtoi buxhetit te shtetit artificial vet BDI dhe Ali Ahmet vetem e vetem per te mbyllur rastet e Tribunalit te Hages dhe per te heq nga rendi i dites njeher e pergjithmone 1-pikeshin e marreveshjes Kornize te Ohrit?
Mos valle mos ke harruar Z.Kryeminister qe ju personalisht sebashku me akademine tuaj propozuat ndarjen e shtetit te IRJM ?
Z.Grujevski vall paske harruar qe UCK firmosi ne vitin 2001 Oher nje armpushim te qendrushem gjer ne realizmin e marreeshjes Korniz te Orit …?
Ne te kundert arm-pushimi do te jete i pa vlere !
Mire e ke thene dje qe “nuk do te perseritet me viti 2001..”.Vertet ashtu eshte se ne ate kohe UCK kontrollonte 32% te territorit te ILIRIDES…..Ndersa tani do te jete ndryshe !
Ne ate kohe UCK po luftonte me forcat tuaja ne viset Shqiptare (ne disa pjese rurale) …..
Tani te garantoj 100% qe do te perballeni me nje lufte totale urbane.
Zgjidhja eshte e juaja :-Ose me nje ILIRIDE dhe Maqedoni si Union (konfederate) ose lufta do te jete e pashmangshme ….sepse ju po e deshironi nje gje te tille . Z.Kryeminister tregojini popullit tuaj qe po e fusni popullin ne nje rruge pa krye …gjithashtu tregoji popullit qe interesi juaj eshte shperberja e shtetit IRJM dhe se Koka juaj eshte ne Beograd dhe jo ne Shkup .
Tregoji popullit qe Keshilltaret tuaj jane akademiket Serb te mbushur plot usrrejtje anti-shqiptare dhe qe ju nuk jeni Maqedonas por jeni vetem nje Serb.
Tregojuni popullit tuaj si e pregatitet skenarin e rasjes se femijeve maqdonas ne Smirkovc vetem e vetem per te acaruar marredhenjet nder-etnike dhe per te ndeshkuar shqiptaret …..dhe urrejtja ndaj shqiptareve ka per te te precjelle deri ne varr….
Tregoju popullit tuaj qe Maqdonia do te shperbehet kete vit (ju kete e dini shume mire)
Zoti Kryeminister mirupafshim ne Shkup-in 2014.

Hamdi Ndrecaj
Komandant Panteri …Brigada 112.M.Aliu.
03/08/2014.

Author: admin