Pse kam ndërprerë kontributin tim me disa radio

Pse kam ndërprerë kontributin tim me disa radio kjo është një pytje e shumë dëgjuesve miqëve të emisionve të mija, edhe pse jam pyetur shumë shpesh por skam dëshiruar që të përgjigjem në këtë pyetje por ja për dëshirë dhe respekt të tyre vendosa të përgjigjem.
Unë kam realizuar emisione në këto radio.
1.Radio Projekt 21 në Danimark.Në këtë radio më është bërë një ftesë nga vetë stafi i kësajë radio por ishte vetëm një humbje kohe në këtë radio përshak se nuk ja vlejke të jam une në këtë radio dhe kështu ndodhi dhe u largova nga kjo radio,u largova nga shkaku i shumë premtimeve që më janë bërë nga kjo radio dhe nuk janë realizuar jo që un jam paguar nga kjo radio edhe pse kjo radio ka marrë të holla nga shteti danez mbi 20 mije euro por kjo nuk më ka interesuar por premtimet që janë dhënë nga kjo duke na thënë se transferojmë një pjesë te muzikës nga aty në studion ku une jam por kjo nuk ka ndodhur, me pas jam cenzuruar që une mos te realizojë rubrikat që une kam pregaditur ndër to ka qenë dhe rubrika e dëshmorve ku kjo është ndaluar nga ky staf i kësajë radio.Më pas në këtë radio jemi marrur vesh që të kem edhe intervista të ndryshme dhe gjithë këto shpenzime të paguhen nga kjo radio por kjo nuk ndodhi ashtu kur une kam pas intervista askush nga stafi nuk është përgjigjur thirrjes apo ndihmës që kam kerkuar dhe është dashtur që shpenzimet të pagujë vetë dhe asnjë nga intervistat nuk është publikuar në webfaqen e kësajë radio duke hudhur fajin njëri tjetrit dhe gjithashtu largimin tim e bëra nga shkaku që nuk kishte punë serioze nga disa njerzë në këtë radio mirëpo puna ime jo serioze nuk është punë dhe nuk jam kalibër i kësajë radio po ashtu të njejtin problem e kanë pasur edhe shumë ish koleg të mijë të kësajë radio prandaj do të kisha lutur edhe juve miq dëgjues që mos te jeni edhe ju një viktimë e kësajë radio,përveq shkrimit jam i gatshëm që të pergjigjem edhe gojarisht nëse kërkohet nga ky staf.
2.Radio Diaspora në këtë radio u ftova nga profesor Adem Gashi i cili më njoftojë me pronarin e kësajë radio zotri Ibrahim Hoxhaj ku nga kjo radio u kerkua që të jam pjesë e kësajë radio dhe duke besuar fjalët e tyre të ajrit dhe pranova por dhe nga kjo radio jam zhgënjyer shumë se edhe me këtë radio nuk janë mbajtur premtimet e fillimit jo premtime të pagesës pasi që nuk jam pasuruar asnjëherë nga mikrofoni se nuk kam dashtur të bëjë një gjë të tillë që të pasurohem nga djersa e bashkatdhetarit dhe nga rubrikat e mija kanë qenë intervista të ndryshme por edhe në këtë radio kanë pranuar që të realizojmë një gjë të tillë por pas dy intervistave më kanë thënë se shumë je duke hargjuar telefon dhe kështu ka pasur intervista që kam paguar vetë une se veq kam ftuar mysafirin dhe kështu nuk kam pasur dëshirë që të dështojë intervista se njeriu jeton për ftyrë respekt e jo për të holla dhe pasuri dhe duke mos dashtur që të vazhdojë vendosa të largohem pasi që cdo kush mendon të bëjë pun shkilë e shko por tek unë kjo ska vend dhe jam larguar .
3.Radio zëri i Mitrovices kjo radio nuk ka qenë as radio por ka qenë vetëm një webfaqe e thjeshtë.Kur u ftova nga pronari i kësajë radio zotri Nasip Doroci i njohur si koshtovalia me prezencen time jam munduar që të jap një kontribut duke më thënë Dani kjo është radio e jote por kjo nuk ishte e verteta por kjo ishte vetëm interesi i tijë personal nga kjo radio po ashtu jam larguar se nuk ishte kalibrit tim,unë të ftojë dëgjues e dikush të keqëperdor kjo nuk më ka pëlqyer se une nuk jam kan para mikrofonit vetëm që këqperdor motrat tona por kam kontribuar që të ofrojm dëgjuesve një program profesional dhe të sinqert por kjo nuk e mendoni këta të safit keshtu për ndryshe që mos të jem viktimë edhe une u largova më një numër të madh të dëgjuesve edhe pse pronari i kësajë radio u mundua shumë që të më humb autoritetin tim nga dëgjuesit por nuk arriti se dëgjuesit miqët tek une kanë një besim të plotë dhe kështu që për këtë nuk e kanë arritur qëllimin e tyre prandajë kisha këshilluar dhe lutur që dhe ju mos te bini viktimë e ketyre matrapazëve.
4. Radio Drijona. Edhe kjo radio ishte vetëm një webfaqe por u ftova nga pronari i kësajë radio zotri Muhamet Hoxha që të jam pjesë i këti stafi dhe i nderuari më kërkojë që të ndihmojë edhe këtë por si cdoher i miri edhe bjen viktimë dhe vendosa që të ndihmojë dhe hapem këtë radio por qellimi i këti pronari ishte vetëm interesi i tijë personal e hapi radion dhe më pas nuk kishte nevoj per mua, pasi sot njeriu te paska dashur për interesa personale dhe duke parë jo serioze në punë të këtyre radiove dhe shumë të tjerave që janë shumë nuk dua që të përmend dhe vendosa të hap një radio kur do mar një përgjegjësi vetë dhe mos të jam i nvaruar apo të kem një cenzurë, dhe me datën 11.07.2010 lindi edhe RADIO ZERI ILIRIDES një radio ku me studio qendrore gjindet në Itali por si radio jemi dhe te legalizuar dhe Prishtinë ku atje kemi regjistruar veprimtarinë radio televizor si pergjegjës kryesor për Kosovë kemi zotri Armend Ujkani i njohur per ju si Mendi por aj kujdeset edhe si webmaster i webfaqes tonë zyrtare.Tash radio zeri Ilirides degjohet në internet platform digjitale Diaspora Tv kanalin 11, po ashtu edhe në iphone dhe facebook por jemi të përbër nga një staf profesionalë dhe kemi një program cilësor të sinqert prandaj nëse ju shoqëroheni me valët tona do të ndjeni edhe vendëlindjen afër jush është edhe motoja jonë, kjo ishte pak një përgjigje të pytjes së shuë dëgjuesve dhe miqëve pse kam ndërprerë këto bashkëpunime.
Me respekt për të gjithë i juaji Ramadan Mustafai DANI
www.radioilirida.it

Author: admin