BSHD-SE..BANKES SHQIPTARE NE DIASPOR

Pershendetje miq te nderuar, koordinator, bashkpunotor, udheqes te grupeve punuese ne drejktimin e BSHD-SE..BANKES SHQIPTARE NE DIASPOR Sic edhe ju drejtova do dite ma para ne drejtimin e zhvillimit te ides time apo projektit tim amator ne at profesional, tani ju drejtohem me pershkrimin e disa pikave kyqe ne saje te keti projekti kombetar, njiherit ju kerkoj ndjes shkaku i bukurshkrimit tim ne gjuhen ton amtare, shkaku se une jame shkolluar jasht atedheut ku edhe kam lind, fjala eshte per Slloveni! BSHD-BANKA SHQIPTARE E DIASPORES, per zhvillimin dhe gjetjen e investitorve nuk do jete problem! Mendimi eshte ky; ta bejm projektin me legjislacionin e Zvicres per hapjen e bankes komerciale, ku do jete qendra kryesore, filialat do hapen fillimisht ne Zvicer, pastaj do vazhdojm me Itali, Britani te madhe, Gjermani, Skandinavi, Greqi, Turqi dhe vendet tjera ne BE, pastaj futemi ne trojet etnike si bank europjane shqiptare, edhe ne FYROM ne tjetren ane ne te njejten kohe zhvillohet edhe ne SHBA dhe vendet tjera; Pra kjo eshte ideja e cila jo se ka gjasa te realizohet po do realizohet, nga ju e pres angazhim, pra projeti do jete me legjislacionin Zvicran, dy perfitimet kombetare(pershkrim), tre perfitimet e investitorit, kater perfitimet e projekteve kombetare ne cdo aspekt edhe historiko-skencor, infrastruktura te ndryshme(si kreditim me kuota te ulta edhe si mjete pa kthim, kuota ma e ulet se sa WESTERN UNION per dergesat ne atedhe dhe anasjelltas, pranimi i pagave te bashkatedhetarve ton ne diaspor (te punsuarve ne diaspor ne firmat e ndryshme), kredi per bizneset si mikro si makroekonomike ne atedhe me kuota ma te ulta se bankat komerciale te shteteve tjera, punsimi i stafit shqiptar ne kete bank dhe ne gjitha fililalat si ne atedhe si jasht, indikator direkt hapja e firmave te sigurimit shqiptar atje ku do jene filialat, ne cdo shtet tjeter( si shembull TRIGLAVI I SLLOVENIS te nderlidhur direkt me bank, pastaj firmave shqiptare security, ndihmes ne nismat kombetare dhe ne lobimin per qeshtjen ton si mbrenda atedheut si jasht atedheut.Pra nji pershkrim e pres nga ju edhe per qeshtjet qe i ceka+ plani profesional me legjislacionin Zvicran per hapjen e bankes komerciale atje(kryeqendres) ! Ne kete mund ta bejm me perkrahje dhe koordinatpr me grupe punuse, pastaj mund ta bejme nji inqizim profesional 15-30 minutesh, ku do ta pershkrujm, pra ky eshte hapi i mavoneshem njekonsisht ju garantoj se ky projekt ka pesh shum te madhe, shumdimenzionale per kombin ton, lirisht mund ta barazoj me shpalljen e pavarsise se Kosoves dhe Shqiperis ne NATO, besoj se munnd te jete edhe ma me vler se kjo, keni parasysh sa shqiptar jetojm neper bote, flitet zyrtarisht per 20 miljon, une lirisht mund ta them me plotbesim se jemi ma shum nese i barazojm spastrimet e ndryshme etnike dhe kohen e kaluar! Vellezer te dashur te shpresojm se do hasi separi ne mirekuptimin e juaj, shpresa e dyte ehste se do hasim ne perkrahje dhe mirekuptim nga miqt e juaj te afert dhe opinjoni i gjer mbarekombetar! Pra ideja eshte e mire, tani na nevoiten grupe punuese ne cdo vend ne Bashkimin Europjan, Ne cdo qytet, grupi punues jane pes persona, kryesori dhe pes te tjer antar ne cdo qytet, nji grup eshte bartes i nji shteti, pra ai grup eshte kryesori pastaj vjen zhvillimi i grupeve tjera, cdokush kush do jape kontribut ai do jete edhe pran filialave te cilat do formohen, tani kemi njerez te besushem ne Zvicer, Ne Norvegji, Itali, Shba, Slloveni, Suedi, momentalisht edhe do perqendrohemi ne kto pes shtete! Ju pershendes vellezerisht dhe kombetarisht! Me respekte Mersel Ismaili/ Gostivari Lubljan, Slloveni; 21.01.2012

Author: admin