Me ski deri në Polin Jugor për 24 ditë

Norvegjezi Christian Eide arriti në Polin e Jugut, i vetëm me ski, vetëm për 24 ditë, duke thyer kështu rekordin e deritashëm për gati dy javë më shpejtë, njoftoi agjencia norvegjeze e lajmeve NTBDuke u nisur nga Herculi, Eide duke skijuar i vetëm dhe duke tërhequr skitë rrëshqiti 1130 milje për më pak se 24 ditë.Njqind vjet pasi një norvegjez tjetër, Roald Amundsen, pushtoi Polin Jugor së bashku me anglezin Robert Scott, Christian Eide theu rekordin e amerikanit Todd Carmicahel, i cili përshkoi të njëjtën largësi më 2008 për më shumë se 39 ditë.

Author: admin