Sa do të jetë i vështirë zëvendësimi i policëve të dorëhequr në veri, flasin njohësit e sigurisë

0

Dorëheqjet e qindra zyrtarëve policor të Kosovës në komunat me shumicë serbe në veri të vendit bën që institucioni i policisë të hapte një konkurs për rekrutim të policëve të rinj.

Gati dy muaj pas dorëheqjeve, më 4 janar në një shpallje zyrtarë të policisë u tha se ky konkurs ishte hapur për pranimin e zyrtarëve policorë nga radhët e komunitetit serb, boshnjak, turq, goran, rom, ashkali, egjiptas, kroat, malazez dhe maqedonas.

Vendi i punës së personave që do të pranohen nga ky konkurs do të jetë Drejtoria Rajonale e Policisë në Mitrovicën e Veriut.

Mirëpo, numri i qytetarëve që e shfrytëzuan këtë konkurs për punësim është i ulët në krahasim me numrin e zyrtarëve që lanë punën e policit në pjesën veriore të Kosovës.

Author: armend mendi