Leter per mikun tim Ramadan Mustafai (DANI)

Leter per mikun tim Ramadan Mustafai (DANI)
Nga Naim Brahimi

Mesazhi i degjuesit:
Mergimi shqiptare dhe drita e tyre

Titulli percakton vendin ne gjeografine e ndenjave ndersa mendimi derdhet ne mendime qe deshmojn punen e ti te zellet dhe eshte nje guxim i mveshur me vesen e sinqeritetit.Qdo dit miku yn Dani vjen para opinjonit qe behet fjale per ngjarje te ngjara ne brigjet e atdheut.Konsideroj personazhin e ktij miku si njeri i lindur me dashuri politike intelektuale e atdhetare si nje intelektual me ide perparimtare siq kam patur fatin ta njof para nje viti ne manifestimin e 100-vjetorit te pavarsis te SHQIPRIS ketu ne Malmö te Suedis.Para nesh kemi qdo mbrembje nje emision qe shkelqen me nje permbajtje te strukturuar ne baze te afrimit te shpirtit tone ne diaspore.GJithemon ben lobi per afirmimin e gjuhes se bijve te shqipes duke na i perkujtuar rilindesit tane qe luftuan me vetemohim te ralle per perhapjen e shqipes se shkuare e te kultures ne gjuhen amtare per zgjimin dhe perforcimin e ndergjegjes patriotike e sidomos te rinise dhe ate qe benin bijte e shqipes.Per kete mar guximin t
e flas per punen e mikut dani dhe atdhedashuris qe aj ka ndaj atdheut.Dani eshte si nje lis me dege e me rrenje te thella qe kurr nuk te luhat e nuk e rrzon era ti je ne ze bilbili je nje ze ,qe te njofi vendlindja atdheu e gyrbeti.

LINDE E U RRITE NE GOSTIVAR
O´TI SHPIRT MADH I NJE ATDHETARI
O´TI MURDERATORI ZEMERKALLUR E ZEMERPRUSH
DASHURIN PER VENDLINDJE NUK TA NDALI ASKUSH