Stuhi mbresëlënëse në Saturn

Në shikim të parë duket si një trëndafil gjigant, i rrethuar me gjethe të gjelbra.

Në fakt kjo është një stuhi gjigante në sipërfaqen e Saturnit, e krijuar për vite të tëra.

Në fotografitë me rezolucion të lartë dhe video, shkencëtarët kanë thënë se syri i stuhisë ishte i gjerë dy mijë kilometra, pothuajse 20 herë më e gjerë sesa stuhitë që ndodhin në Tokë.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GT4nTHhrtY0#!