Kosova nuk ka nevoje per nje gjuhe dhe nje alfabete ri

Nga Naim Brahimi Suedi

Kosova nuk ka nevoje per nje gjuhe dhe nje alfabette ri siq kan tjera shtete,nese ne TIRANE lejojne te futen greqizma,sllavizma,italinanizma.Kosova ka nevoj per nje infrastrukture politike me te larte dhe me cilsore.Ne qdo strategji ekonomike duhet perkrahur klasa e meseme e shoqerise,sepse ajo perben shtyllen kurrizore te qdo shoqerie.Forcimi i kesaj klase do te thote forcimi i kombit kosovar dhe perkrahje e interesave strategjike te kosoves.Ne kete kontekst prioritet do dhene zhvillimit te fshatarve sepse niveli i zhvillimit te fshatit paraqet nivelin e zhvillimit te nje shoqrie.Ne shume shtete Afrikane apo latinoamerikane ka klase pasanikesh pasurija e te cileve eshte pakrahasimisht me e madhe se e pasanikeve te evropesperendimore,por megjithkete keto vende jane te pa zhvillura dhe larg realizimit te tyre si komb.Kjo eshte keshtu sepse per dallim nga arti ky nivele i cilesise matet me shpejtsine e anijes se pare ne flote,niveli i zhvillimit te shoqrise matet me shpejtesin
e anijes se fundit te flotes.Ne fakt pronret e vilave dhe hoteleve perpiqen qe objektete tyre ti mbajne paster,por per plazhin nuk perkujdeset askush.Deti ne mengjez sjell mbeturinat e algave dhe krijon koder te tera ne plazhe.Si mbas nje historjani Amerkikan se shkolla bujqesore Amerikane e kohes se se Mbretit ka mare mostrat e dheut dhe ka derguar ne Amerike dhe ka sjell faren e bimes me te pershtashme per te.Me nderime dhe respekt per miqet e RADIOILIRIDES Naim Brahimi