BSHD – Banka Shqiptare E Diaspores 2012

LETER E DERGUAR VELLAUT TON KOMBETAR; PROFESOR DOKTOR RUFI OSMANIT, NE LIDHJE ME BANKEN SHQIPTARE NE DIASPOR-BSHD Pershendetje i ndereuar vellau im, Profesor Doktor Rufi Osmani Sic edhe ju drejtova do dite ma para me kerkesen e zvillimit te ides time apo projektit tim amator ne at profesional, tani ju drejtohem me pershkrimin e disa pikave kyqe ne saje te keti projekti kombetar, njiherit ju kerkoj ndjes shkaku i bukurshkrimit tim ne gjuhen ton amtare, shkaku se une jame shkolluar jasht atedheut, ku edhe kam lind, fjala eshte per Slloveni! Kjo ide ka perkrahje nga shum njerez, po ju mu perkujtut si bashkvendas dhe veprimtar i madh kombetar , dhe ju drejtova, se ky do ishte hap pozitiv  per kombin shqiptarl BSHD-BANKA SHQIPTARE E DIASPORES, per zhvillimin dhe gjetjen e investitorve nuk do jete problem, jame ne kontakt me shum miq, edhe ambsador mes tjerash bkom informata jozyrtare se edhe bankat kombetare te Kosoves dhe Shqiperis do kishin interes ne kete aspekt, po prap jame kunder kesaj ideje, deshira ime  eshte kombi te jete mbrapa kesaj ideje, kame edhe njerez te njoftum kombetarisht ne boten shqiptare, profesionist te ndryshem, po prap ju drejtohem juve per krijimin e projektit profesional, per zhvillimin e ides time ne projekt profesional! Mendimi eshte ky; ta beni projektin me legjislacionin e Zvicres per hapjen e bankes komerciale, ku do jete qendra kryesore, filialat do hapen fillimisht ne Zvicer, pastaj do vazhdojm me Itali, Britani te madhe, Gjermani, Skandinavi, Greqi, Turqi dhe vendet tjera ne BE, pastaj futemi ne trojet etnike si bank europjane shqiptare, edhe ne FYROM, Mal te Zi, edhe ne Serbi normalisht aty ku jetojm ne, ne tjetren ane ne te njejten kohe zhvillohet edhe ne SHBA dhe vendet  tjera; Pra kjo ehste ideja e cila, jo se ka gjasa te realizohet po do realizohet, nga ju e pres kete angazhim, pra projetin me legjislacionin Zvicran, dy perfitimet kombetare(pershkrim), tre perfitimet e investitorit, kater perfitimet e projekteve kombetare ne cdo aspekt edhe historiko-skencor, infrastruktura te ndryshme(si kreditim me kuota te ulta edhe si mjete pa kthim, kuota ma e ulet se sa WESTERN UNION per dergesat ne atedhe dhe anasjelltas, pranimi i pagave te bashkatedhetarve ton ne diaspor (te punsuarve ne diaspor ne firmat e ndryshme), kredi per bizneset si mikro si makroekonomike ne atedhe me kuota ma te ulta se bankat komerciale te shteteve tjera, punsimi i stafit shqiptar ne kete bank dhe ne gjitha fililalat si ne atedhe si jasht, indikator direkt hapja e firmave te  sigurimit shqiptar atje ku do jene filialat, ne cdo shtet tjeter( si shembull TRIGLAVI I SLLOVENIS te nderlidhur direkt me bank, pastaj firmave shqiptare security,  ndihmes ne nismat kombetare dhe ne lobimin per qeshtjen ton si mbrenda atedheut si jasht atedheut.Pra nji pershkrim e pres nga ju edhe per qeshtjet qe i ceka+ plani profesional me legjislacionin Zvicran per hapjen e bankes komerciale atje(kryeqendres) ! Ju kete mund ta beni me miq, pastaj mund ta bejme nji inqizim profesional 15-30 minutesh, ku do ta pershkruni, ju bashk me miq(shembull TV Gostivari 2),  njekonsisht ju garantoj se ky projekt ka pesh shum te madhe, shumdimenzionale per kombin to, lirisht mund ta barazoj me shpalljen e pavarsise se Kosoves dhe Shqiperis ne NATO, besoj se munnd te jete edhe ma me vler se kjo, keni parasysh sa shqiptar jetojm neper bote, flitet zyrtarisht per 20 miljon, une lirisht mund ta them me plotbesim se jemi ma shum nese i barazojm spastrimet e ndryshme etnike dhe kohen e kaluar! Pra i nderuar vellau im, bashkvendasi im, bashkveprimtari kombetar, Zotri Rufi Osmani, shpresoj se do hasi ne mirekuptimin e juaj dhe miqve te juaj atyre te perbashket, miqve te mi dhe miqve te juaj! Ju pershendes vellezerisht dhe kombetarisht! Me respekte Mersel Ismaili/ Gostivari Lubljan, Slloveni; 10.01.2012 Numri celular; 00386 31 896-724 Emaill adresa; mersel_i@hotmail.com, mersel@hotmail.com

KUSH DESHIRON TE JAPE PERKRAHJE PER BSHD-BANKEN SHQIPTARE NE DIASPOR TE JAPI TANI, SE KURE DO JETE AKT I KRYER NUK DO KETE NEVOJ! PROJEKTI ESHTE KOMBETAR, KETE E KENI KUPTUAR MIRE! mersel@hotmail.com